moragheb moragheb .

moragheb

افزايش سن جمعيت مهم‌ترين عامل بروز سرطان در كشور/ بيش از ۸۰ درصد مردم ۵ وعده ميوه و سبزيجات به ميزان مطلوب مصرف نمي‌كنند

رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: مهمترين علل بروز سرطان افزايش سن جمعيت و نسبت جمعيت سالمند نسبت به جمعيت جوان است كه در كشور ما و ديگر كشورها در حال رخ دادن است.

«علي قنبري مطلق»، رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا درباره شايع‌ترين سرطان‌ها در ايران گفت: شايع ترين سرطان در زنان، سرطان پستان و در مردان سرطان پروستات است.

او درارتباط با علل بروز سرطان گفت: مهمترين علل بروز سرطان افزايش سن جمعيت و نسبت جمعيت سالمند نسبت به جمعيت جوان است كه در كشور ما و ديگر كشورها در حال رخ دادن است. ما در كشورمان جمعيت جواني داريم كه در سال‌هاي آينده به سمت پيري خواهند رفت. اين مساله باعث خواهد شد كه در طي دو دهه آينده بر اساس پيش‌بيني‌ها بروز سرطان در ايران بيشتر از متوسط جهاني باشد.

مقالات بيشتر:آلزايمر در سالمند

قنبري مطلق گفت: به غير از افزايش سن مي‌توانيم به تغيير شيوه زندگي و كم تحركي نيز اشاره كنيم. تقريباً ۶۰ درصد جمعيت كشور كم تحرك هستند، همچنين چاقي يكي ديگر از عوامل است كه در آن مورد هم ۶۰ درصد جمعيت دچار اضافه وزن هستند، كمي مصرف ميوه و سبزيجات نيز از ديگر عوامل است و بيش از ۸۰ درصد جمعيت ۵ وعده ميوه و سبزيجات به ميزان مطلوب را مصرف نمي‌كنند و همچنين مي‌توان به مصرف سيگار و الكل به عنوان ديگر علل بروز سرطان‌ها اشاره كرد كه باعث افزايش بروز اين بيماري‌ها مي‌شوند.

او درارتباط با راهكارهاي پيشگيري از سرطان گفت: اصلاح الگوي تغذيه، افزايش فعاليت بدني و مصرف غذاهاي سالم تر از جمله راه هاي پيشگيري از بروز سرطان است. موضوع ديگري كه اهميت دارد تشخيص زودهنگام سرطان است كه به ويژه براي سرطان پستان، دهانه رحم و روده بزرگ بسيار مهم است و مي توان برنامه ريزي كرد و با تشخيص زودهنگام باعث كاهش بروز اين گونه سرطان ها شد.

قنبري مطلق در ادامه گفت: ما در حدود پنج سال پيش بر روي اين سرطان ها در سطح شبكه بهداشت و درمان برنامه ريزي كرديم و اين برنامه‌ها در حال توسعه هستند و نهايتاً سبب خواهد شد كه سرطان هاي ذكر شده كاهش پيدا كنند و اگر سرطان بروز پيدا كرد در مراحل زودتري شناسايي شود كه نهايتا منجر به بهبود وضعيت بقاي بيماران مبتلا به سرطان و بهبود كيفيت زندگي آنها نيز خواهد شد.

او در ارتباط با هزينه اقتصادي سرطان براي بيماران گفت: به طور كلي هرچه ميزان بروز سرطان بالاتر باشد و هرچه ديرتر شناسايي شود، از لحاظ مالي هزينه بيشتري را به بيماران تحميل مي‌كند. اما به طور كلي مي توان گفت بيماري سرطان در صدر بيماري هاي پرهزينه قرار مي گيرد. سرطان دومين دليل مرگ در ايران و جهان است، اما به لحاظ اقتصادي اولين مشكل اقتصادي در نظام سلامت بوده و هزينه هاي زيادي را به نظام سلامت تحميل مي‌كند. مهمترين دليل آن هم اين است كه سرطان دير تشخيص داده مي‌شود. بنابراين اين بيماري هر چه زودتر تشخيص داده شود، ميزان تحميل هزينه‌هاي اقتصادي آن هم كاهش پيدا مي‌كند. راهبردهاي ما نيز بيشتر مبتني بر پيشگيري و تشخيص زودهنگام اين بيماري است.

قنبري مطلق درارتباط با وضعيت شناسايي زودهنگام سرطان در كشور گفت: اكثر سرطان‌ها عمدتاً چهار مرحله دارند. اغلب سرطان‌ها متاسفانه در مرحله ۲ و ۳ شناسايي مي‌شوند كه بايد تلاش كنيم زمان شناسايي آنها بيشتر در مراحل ۲ و ۱ بيماري باشد. در بسياري از كشورها سرطان در مرحله يك و دو شناسايي مي‌شود، بنابراين هزينه‌هاي كمتري دربردارند. البته اين درباره همه سرطان‌ها صادق نيست و راجع به سرطان‌هايي صدق مي‌كند كه روش‌هايي براي تشخيص زودهنگام آنها وجود دارد.

او درارتباط با علل تشخيص داده نشدن زودهنگام سرطان در ايران گفت: به طور كلي عللي كه سرطان هم در ايران و هم در جهان دير تشخيص داده مي شود اول عدم آگاهي مردم راجع به علائم و نشانه‌هاي سرطان و راه‌هاي پيشگيري از آن، دوم عدم آشنايي ارائه دهندگان خدمت در سطوح شبكه بهداشت درباره علائم و نشانه هاي سرطان و سوم عدم وجود يك برنامه نظام‌مند براي تشخيص زودهنگام اين بيماري است. در ايران برروي اين زمينه‌ها كار مي‌شود تا آگاهي مردم راجع به علائم و نشانه هاي سرطان افزايش پيدا كند.

قنبري مطلق افزود: از طرفي با تدوين برنامه و آموزش ارائه دهندگان خدمت در نظام شبكه بهداشتي تلاش كرده ايم با علائم سرطان و راههاي شناسايي زودرس آن آشنا شوند. به علاوه برنامه نظام مندي را براي ارجاع بيماران به سطوح تخصصي تر تنظيم كرده‌ايم كه همگي باعث خواهد شد به تدريج سرطان زودتر شناسايي شود تا ميزان بهبود پذيري آن بيشتر شود و  تاثيرات اقتصادي‌ آن نيز كاهش پيدا كند.

او در پاسخ به اين سوال كه آيا افزايش آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ كشور مي‌تواند موجب افزايش بروز سرطان در آينده شود، گفت: آلودگي هوا حدود ۷ سال پيش به صورت رسمي به عنوان عامل بروز سرطان از سوي آژانس بين‌المللي تحقيقات سرطان ذكر شد. در ظاهر به نظر مي‌آيد كه آلودگي هوا با بروز سرطان ارتباط دارد، اما سالها تحليل نياز بود كه اثبات شود اين دو مسئله اصولاً با هم مرتبط هستند. اما اينكه آلودگي هوا تا چه اندازه با بروز سرطان در ارتباط است هنوز مورد بررسي قرار نگرفته است و نتايج آن هنوز منتشر نشده است، بنابراين در ايران هم نمي‌توان گفت كه تا چه اندازه با افزايش بروز سرطان ارتباط دارد اما به طور كلي ارتباط آن اثبات شده است.

رييس اداره سرطان وزارت بهداشت گفت: اما در كل مي توان گفت عوامل محيطي كمتر از عوامل مربوط به شيوه زندگي در ايجاد سرطان به طور عام موثر هستند. دليل آن نيز واضح است، زيرا عوامل مربوط به شيوه زندگي چيزي است كه هميشه با ما همراه هستند و مواجهه ما با شيوه زندگي ناسالم بيشتر از عوامل محيطي است. براي مثال فردي كه دچار اضافه وزن و تغذيه ناسالم است هميشه در مواجهه مستقيم اين عوامل قرار دارد.

او درانتها گفت: از ميان همه عوامل احتمالاً عوامل تغذيه نقش بيشتري در بروز سرطان دارند. براي مثال مصرف غذاي پر كالري، فست فود، روش‌هاي نامناسب پخت غذا مانند غذاهاي كبابي، سرخ شده و سوخته عواملي هستند كه نقش بيشتري در بروز سرطان ايفا مي‌كنند. مهمترين نكته اين است كه ۵۰ درصد سرطان ها قابل پيشگيري هستند و مهمترين عامل مهم كه در پيشگيري از سرطان نقش دارد، اتخاذ شيوه زندگي سالم است كه مي تواند باعث كاهش احتمال بروز سرطان در افراد شود.

مقالات ديگر:بسته پذيرايي مراسم ختم


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۳۴:۱۸ توسط:moragheb موضوع: نظرات (0)

خبر خوب براي بيماران مبتلا به آب مرواريد

خليج فارس:يك مطالعه جديد نشان مي‌دهد افرادي كه براي درمان آب مرواريد تحت عمل جراحي قرار مي‌گيرند، با احتمال كمتر ابتلا به بيماري آلزايمر روبرو هستند.

جراحي آب مرواريد ممكن است احتمال ابتلا به زوال عقل را كاهش دهد

به گزارش«خليج فارس»، محققان دانشگاه واشنگتن دريافتند از بين بيش از ۳۰۰۰ سالمند مبتلا به اين بيماري چشمي، كساني كه تحت عمل جراحي قرار گرفته اند حدود ۳۰ درصد كمتر احتمال دارد در سال‌هاي آينده مبتلا به آلزايمر تشخيص داده شوند.

دكتر «سيسيليا لي»، سرپرست تيم تحقيق، گفت: «اين يافته‌ها نمي‌تواند ثابت كند كه جراحي آب مرواريد به محافظت در برابر آلزايمر كمك مي‌كند. با اين حال، شواهد محكمي ارائه مي‌دهد كه مي‌تواند چنين باشد.»

آب مرواريد، كدر شدن عدسي چشم است كه مي‌تواند با علائمي مانند تاري ديد، مشكل ديد در شب و ديدن هاله اطراف نور همراه باشد. آب مرواريد در ميان افراد مسن بسيار شايع است.

مقالات بيشتر:آسايشگاه سالمندان

جراحي براي برداشتن آب مرواريد و جايگزيني آن با لنز مصنوعي مي‌تواند مشكلات بينايي را بهبود بخشد.

مطالعات گذشته، آب مرواريد و همچنين ساير اختلالات بينايي را با افزايش خطر زوال عقل از جمله آلزايمر مرتبط دانسته اند.

در اين مطالعه، محققان بر روي ۳۰۳۸ بزرگسال ۶۵ ساله و بالاتر كه آب مرواريد داشتند و در ابتدا فاقد زوال عقل بودند، تمركز كردند. كمتر از نيمي از آنها تحت عمل جراحي آب مرواريد قرار گرفتند.

به طور متوسط در طول هشت سال، ۸۵۳ بيمار مبتلا به زوال عقل، اغلب آلزايمر، تشخيص داده شدند. اما اين خطر در ميان افرادي كه تحت عمل جراحي آب مرواريد قرار گرفته بودند، در مقايسه با افرادي كه اين كار را نكرده بودند، ۲۹ درصد كمتر بود.

به گفته محققان، جراحي آب مرواريد، و متعاقب آن بهبود بينايي، خطر زوال عقل را تحت تأثير قرار مي‌دهد زيرا مشكلات بينايي ارتباط افراد مسن را با جهان محدود مي‌كند.

به گفته لي: «اگر خوب نمي‌بينيد، ممكن است نخواهيد بيرون برويد و معاشرت كنيد. يا ممكن است نخواهيد ورزش كنيد زيرا نگران ايمني خود هستيد.»

تصور مي‌شود كه مانند ورزش فيزيكي، تحريك اجتماعي و ذهني از پيري سالم مغز حمايت مي‌كند.

لي در ادامه افزود: «نظريه ديگري مطرح است كه به نور آبي مربوط مي‌شود. با گذشت زمان، آب مرواريد مي‌تواند زرد شود و به طور خاص نور آبي را مسدود مي‌كند. برخي از سلول‌هاي تخصصي در شبكيه چشم به نور آبي بسيار حساس بوده و هم با چرخه خواب و هم با شناخت (حافظه و مهارت‌هاي تفكر) مرتبط هستند.»

محققان تاكيد مي‌كنند كه مردم بايد آگاه باشند كه سلامت عمومي آنها از جمله سلامت قلب، بينايي و شنوايي ممكن است بر احتمال زوال عقل آنها تأثير بگذارد.

منبع: مهر

مقالات ديگر:وكيل خوب در اروميه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۰۹:۰۳ توسط:moragheb موضوع: نظرات (0)

اگر فشار خون بالايي داريد، اين مواد غذايي را بخوريد

فشار خون بالا مهمترين عامل بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي، سكته مغزي و بيماري‌هاي كليوي و به طور كلي ناتواني افراد ميانسال و سالمند است. نكته جالب توجه آن است كه اين عامل كشنده به راحتي قابل تشخيص، پيشگيري و درمان است.

اگر فشار خون بالايي داريد، اين مواد غذايي را بخوريد

به گزارش اقتصادنيوز به نقل از جماران، بيماري‌هاي قلبي عروقي عامل اصلي مرگ و مير در سراسر جهان هستند و فشار خون نيز يكي از مهمترين عوامل اين عارضه است. از طرفي مطالعات مختلف تاثير رژيم غذايي و نوع تغذيه را بر سلامت قلب بار‌ها تاييد كرده است.

بر اساس مطالعات محققان دانشگاه پنسيلوانيا، افزودن ۶.۵ گرم ادويه يا سبزي معطر به غذا كه معادل ۱.۳ قاشق چايخوري است، نقش مهمي در كاهش فشار خون و به تبع آن سلامت قلب دارد.

در اين مطالعه آمده است وقتي غذا با ادويه و سبزي معطر طعم‌دار مي‌شود، مصرف مواد مضري مانند شكر، نمك و روغن كاهش مي‌يابد و همين امر در كاهش فشار خون و كاهش وزن نقش دارد. از طرفي انواع ادويه مانند فلفل، زردچوبه و سبزي‌هاي معطر نيز حاوي مواد مغذي هستند.

مقالات بيشتر:خانه سالمندان

در اين مطالعه ۷۱ داوطلب شركت داده شدند. بررسي وضعيت سلامت و رژيم غذايي اين افراد نشان مي‌دهد افرادي كه روزانه از ادويه و چاشني‌هايي مانند پونه، ريحان و آويشن، گرد ليمو و ساير طعم‌دهنده‌هاي طبيعي و گياهي استفاده مي‌كنند، فشار خون پايين‌تري دارند. برخي از اين افراد از ادويه و سبزي معطر در تنقلات خود نيز استفاده مي‌كنند و براي مثال ميوه را همراه با سبزي معطر مصرف مي‌كردند.

فشار خون بالا يكي از مهمترين معضلات جامعه بهداشت است. بر اساس بيانيه مشترك سازمان جهاني بهداشت و امپريال كالج لندن، بررسي بيش از ۱۰۰ ميليون نفر بين سنين ۳۰ تا ۷۹ سال در ۱۸۴ كشور نشان مي‌دهد تعداد افراد بالغ ۳۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به فشار خون از سال ۱۹۹۰ ميلادي تاكنون دو برابر شده و از ۶۵۰ ميليون به ۱.۲۸ ميليارد نفر رسيده است.

فشار خون بالا مهمترين عامل بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي، سكته مغزي و بيماري‌هاي كليوي و به طور كلي ناتواني افراد ميانسال و سالمند است. نكته جالب توجه آن است كه اين عامل كشنده به راحتي قابل تشخيص، پيشگيري و درمان است.

در ادامه اين گزارش آمده است در سال ۲۰۱۹ ميلادي بيش از يك ميليارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا بودند كه اكثرا در كشور‌هاي فقير و كم‌درآمد زندگي مي‌كنند.

هزينه درمان و تشخيص فشار خون بسيار پايين است

با استفاده از يك دستگاه سنجش فشار خون خانگي مي‌توان فشار خون را در تمام طول روز كنترل كرد. در صورتي كه امكان كنترل فشار خون در منزل وجود نداشته باشد، در مراكز بهداشت محلي نيز مي‌توان فشار خون را اندازه‌گيري كرد.

 

بر خلاف بيماري‌هاي ديگر، داروي فشار خون بسيار ارزان و در دسترس است. با يك قرص ساده مي‌توان اين عارضه را كنترل كرد. سازمان جهاني بهداشت چندي پيش حقايقي در مورد فشار خون منتشر كرد. در اين بيانيه آمده است:

حدود ۱.۲۸ ميليارد بزرگسال ۳۰تا ۷۹ سال در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند كه دو سوم آنان در كشور‌هاي فقير و كم‌درآمد زندگي مي‌كنند. ۴۶ درصد از مبتلايان از وجود بيماري خود اطلاعي ندارند و به تبع آن براي درمان و حل مشكل اقدامي نمي‌كنند.  از هر ۵ مبتلا به فشار خون، فقط يك نفر فشار خون خود را تحت كنترل دارد و براي آن دارو مصرف مي‌كند.

يكي از مهمترين اهداف جهاني در حوزه بيماري‌ها غير واگير، كاهش ميزان شيوع فشار خون بين‌سال‌هاي ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ ميلادي تا ميزان ۳۳ درصد است.

دستورالعمل سازمان جهاني بهداشت براي كاهش فشار خون

-كاهش مصرف نمك به ميزان كمتر از پنج گرم در روز

- مصرف ميوه و سبزي در رژيم غذايي روزانه

-ورزش منظم

-عدم استعمال دخانيات و مصرف الكل

-اجتناب از مصرف غذا‌هاي چرب

- اجتناب از مصرف چربي‌هاي ترانس

مقالات ديگر:آموزشگاه موسيقي شهرك گلستان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۰۳:۲۱ توسط:moragheb موضوع: نظرات (0)